Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Répatorta recept

2020-11-18

Hozzávalók

  • 300 g barnacukor
  • 200 ml étolaj
  • 4 db tojás (nagyobb, “L” -es méretű)
  • 280 g búzaliszt (BL55)
  • 100 g dió (darált)
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 400 g sárgarépa
  • 1 késhegynyi só
  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 db narancs reszelt héja

Elkészítés

A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat. Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barnacukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.

A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.

Hozzászólások (0)