Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 25 dkg gomba
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 kiskanál delikát
- 1 db leveskocka
- Pici bors
- 1 evőkanál liszt
- Kis pohár tejföl
Nokedli
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- Kis só
- Kis víz
Elkészítés
Az olajon megdinsztelem a hagymát, belevágom a paprikát és paradicsomot. Ezután rászeletelem a gombát, majd fűszerezem pirospaprikával, delikáttal és borssal. Ezután felöntöm egy kis vízzel, és folyamatosan kóstolgatom.
Egy tányérba egy evőkanál lisztből és tejfölből habarást készítek, majd hőkiegyenlítéssel a pörkölthöz adom.
A nokedlit elkészítés a tojásból, lisztből, sóból, majd annyi vizet adok hozzá, hogy az állaga félkemény legyen. Ha elkészült összekeverem a pörkölttel, és tálalom.