Hozzávalók
- 120 g margarin
- 2 db tojás
- 230 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 300 g liszt (150 g fehér liszt, 150 g rozsliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 150 ml tej
- 3 db alma
- fél citrom leve
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés
Első lépésben az almákat meghámozom, dobókocka méretűre vágom. Beleteszem egy tálba, meglocsolom fél citrom levével, hozzáadom a fahéjat, szerecsendiót és összekeverem.
A margarint krémes állagúra keverem a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntöm a vanília aromát is.
Egy tálba kimérem a lisztet a sütőporral. Ezután felváltva beledolgozom a margarinos tálba a lisztet és a tejet. Utolsó lépésként az almát.
A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.