Hozzávalók
- 50 dkg lencse
- 5 babérlevél
- 2 ek finomliszt
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint almaecet
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint só
Elkészítés
A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle. Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.
Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel. Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.
Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.