Hozzávalók
- 10 kifli
- 6 db tojás
- 1 liter tej
- 20 dkg cukor, 1-2 vaníliás cukor
- 6 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
- 15-20 dkg darált dió (el is hagyható)
- 10 dkg mazsola
- 1/2 kg alma (lehet több is)
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1/2 dl rum, vagy rumaroma kicsi vízzel hígítva
Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk a rumba, vagy a rumaromás vízbe. Kifliket felszeleteljük karikára. Tojások sárgáját a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, és felengedjük a tejjel, jól elkeverjük, és ráöntjük a kifli karikákra, majd hagyjuk egy kicsit, hogy jól átázzanak.
Ezt követően egy nagyobb, és mélyebb tepsit kivajazunk, majd rétegenként beletesszük a kiflit, mazsolát, darált diót, és így tovább, míg el nem fogy. A tetejére szórjuk a felszeletelt almát, majd meg lehet szórni őrölt fahéjjal, és kb. 30-35 percig sütjük, 180 C-on! Utána kivesszük, és a kemény habbá vert tojások fehérjét, amiben óvatosan elkevertük a 3 kanál lekvárt, rásimítjuk, és még visszatesszük a sütőbe, míg a hab is megpirul rajta.