Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Máglyarakás

2021-04-10

Máglyarakás

Hozzávalók

  • 10 kifli
  • 6 db tojás
  • 1 liter tej
  • 20 dkg cukor, 1-2 vaníliás cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
  • 15-20 dkg darált dió (el is hagyható)
  • 10 dkg mazsola
  • 1/2 kg alma (lehet több is)
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 dl rum, vagy rumaroma kicsi vízzel hígítva

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk a rumba, vagy a rumaromás vízbe. Kifliket felszeleteljük karikára. Tojások sárgáját a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, és felengedjük a tejjel, jól elkeverjük, és ráöntjük a kifli karikákra, majd hagyjuk egy kicsit, hogy jól átázzanak.


Ezt követően egy nagyobb, és mélyebb tepsit kivajazunk, majd rétegenként beletesszük a kiflit, mazsolát, darált diót, és így tovább, míg el nem fogy. A tetejére szórjuk a felszeletelt almát, majd meg lehet szórni őrölt fahéjjal, és kb. 30-35 percig sütjük, 180 C-on! Utána kivesszük, és a kemény habbá vert tojások fehérjét, amiben óvatosan elkevertük a 3 kanál lekvárt, rásimítjuk, és még visszatesszük a sütőbe, míg a hab is megpirul rajta.

Hozzászólások (0)