Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Mákos guba vaníliasodóval

2021-01-03

Mákos guba vaníliasodóval

Hozzávalók

  • 4 db kifli felkarikázva
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 2-3 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj

Elkészítés

Egy jénait kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra, a mákot összekeverjük a porcukorral.

A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgákat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, beletesszük a citrom reszelt héját is, teszünk hozzá néhány kanál melegedő tejet, elkeverjük, és beleöntjük a tejes fazékba. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a tejet, amíg kicsit besűrűsödik.

Ha a sodó kész, akkor a kivajazott jénai aljára egy sor kiflit teszünk, meglocsoljuk a sodóval, és megszórjuk a porcukros mákkal. Majd jöhet egy újabb réteg kifli, rá a sodó és a mák. Ezt addig folytatjuk, amíg van kifli.

A tetejére egy kevés sodót teszünk, és mehet a jénai a sütőbe kb. 20 percre. A maradék sodóval kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (0)