Hozzávalók
- 4 db kifli felkarikázva
- 1 l tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
- 2-3 evőkanál darált mák
- 2 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj
Elkészítés
Egy jénait kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra, a mákot összekeverjük a porcukorral.
A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgákat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, beletesszük a citrom reszelt héját is, teszünk hozzá néhány kanál melegedő tejet, elkeverjük, és beleöntjük a tejes fazékba. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a tejet, amíg kicsit besűrűsödik.
Ha a sodó kész, akkor a kivajazott jénai aljára egy sor kiflit teszünk, meglocsoljuk a sodóval, és megszórjuk a porcukros mákkal. Majd jöhet egy újabb réteg kifli, rá a sodó és a mák. Ezt addig folytatjuk, amíg van kifli.
A tetejére egy kevés sodót teszünk, és mehet a jénai a sütőbe kb. 20 percre. A maradék sodóval kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!