Hozzávalók
Tészta
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaó
- 1 csipet só
Krém
- 1 db rámakocka
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 6 ek finomliszt
Elkészítés
Tészta
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáteszem a lisztet (amiben már benne van a sütőpor is), és két kanál kakaót. Ízlés szerint darált dió is tehető bele 1-2 kanállal. A négy tojás fehérjét habbá verem, és óvatosan összekeverem a tészta masszájával.
Krém
A rámakockát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem. 3 dl tejet és 6 kanál sima lisztet megfőzök, és csomómentesen a tűzről levéve is keverem. Összekeverem őket mikor már langyos, aztán rákenem egyenletesen a tésztára. A tejcsokit ráreszelem a tetejére, meggyel díszítem.
Sütés: légkeverésesen 160 fokon