Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg búzafinomliszt
10 dkg vaj
1 db tojás
1/2 teáskanál sütőpor
porcukor
A pudinghoz:
5 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kristálycukor
vaníliarúd vagy aroma
Elkészítés
Kivajazunk és lisztezünk egy 12 darabos muffinformát.
A hideg vajat összemorzsoljuk a liszt, sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliával. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá egy kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük.
A tésztából közepes méretű gombócokat tépkedünk, és a kezünkkel kilapogatjuk, majd belenyomkodjuk a muffinformába, egészen a peremig érjen. Ne hagyjuk túl vastagra, mert akkor sülés közben kinyomja majd a pudingot.
Ezután mindegyik aljára fektessünk fél sárgabarackot, és kanalazzunk rá 1-2 evőkanál pudingot. 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta szele szépen barnulni kezd.