Hozzávalók
- 300 g barnacukor
- 200 ml étolaj
- 4 db tojás (nagyobb, “L” -es méretű)
- 280 g búzaliszt (BL55)
- 100 g dió (darált)
- 12 g sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
- 400 g sárgarépa
- 1 késhegynyi só
- 50 g fehércsokoládé
- 1 db narancs reszelt héja
Elkészítés
A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat. Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barnacukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.
A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.