Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Reszelt túrós

2021-03-16

Reszelt túrós

Hozzávalók

A kakaós tésztához

  • 600 g búzaliszt (BL55)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt vanília
  • 30 g holland kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 250 g vaj
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 175 ml tejföl (20%-os)

A túrótöltelékhez

  • 1 kg tehéntúró (félzsíros)
  • 100 g kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt vanília
  • 1 db citrom héja
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól reszelhető legyen.

A töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük. Majd jól összedolgozzuk. A hűtőben pihent tészta felét egy sütőpapírral fedett gáztepsibe reszeljük nagy lyukú reszelővel. Erre a rétegre jön a túrótöltelék. Majd a tészta másik felét a túró tetejére reszeljük.

Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, lehetőleg hagyjuk egy éjszakát állni, hogy visszapuhuljon a tészta, majd porcukorral meghintve tálaljuk az elkészült reszelt túrós süteményt.

Hozzászólások (0)