Hozzávalók
A kakaós tésztához
- 600 g búzaliszt (BL55)
- 150 g kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt vanília
- 30 g holland kakaópor
- 12 g sütőpor
- 250 g vaj
- 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
- 175 ml tejföl (20%-os)
A túrótöltelékhez
- 1 kg tehéntúró (félzsíros)
- 100 g kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt vanília
- 1 db citrom héja
- 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól reszelhető legyen.
A töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük. Majd jól összedolgozzuk. A hűtőben pihent tészta felét egy sütőpapírral fedett gáztepsibe reszeljük nagy lyukú reszelővel. Erre a rétegre jön a túrótöltelék. Majd a tészta másik felét a túró tetejére reszeljük.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, lehetőleg hagyjuk egy éjszakát állni, hogy visszapuhuljon a tészta, majd porcukorral meghintve tálaljuk az elkészült reszelt túrós süteményt.