Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé (45%-os)
- 100 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 200 g keksz – háztartási (durvára tört)
- 150 g Snickers szelet
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 100 ml házi tej / teljes tej
Elkészítés
Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg. Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz fölött. Ez a hőkezelés nagyon fontos a tojássárga miatt.
A kekszet zúzzuk össze minél kisebb darabokra, de ne morzsává. Ha túl nagyok lesznek a darabok, nehéz lesz majd szeletelni az elkészült sütit. Öntsük az összezúzott kekszre a csokoládét és keverjük össze, hogy teljesen befedje a keksztörmelék felületét. A snickers szeleteket kockázzuk fel és ezeket is keverjük a kekszes alaphoz.
A kakaót és a tejet folyamatos keverés mellett főzzük addig a tűzhelyen, míg kissé besűrűsödik. A sűrű kakaós főzetet szintén keverjük a kekszes alaphoz, majd az egészet fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe egy órára.
A masszát szedjük kiterített folpackra, csavarjuk bele. Formázzunk belőle hengert. Ha nem lesz teljesen sima a felülete, nem probléma. Tegyük vissza a hűtőbe. Pár óra elteltével újra vedd elő és hengereld át az asztalon, ekkor már jobban lehet formázni. Ismét tedd vissza a hűtőbe. Egy fél nap hűtés után már szeletelheted is egy éles késsel.