Hozzávalók
- só
- 500 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg pulykamellfilé
- bors
- csili
- majoránna
Elkészítés
A pulykamellet csíkokra vágjuk. Serpenyőben hevítünk olajat, megdinszteljük a hagymát. A húst hozzárakjuk és fűszerezzük, jól megforgatjuk. Fedő alatt pároljuk, míg a hús félig megpuhul.
Ezalatt megtisztítjuk és felaprítjuk a gombát, majd a húshoz adjuk, fűszerezzük és együtt pirítjuk. A tejszín felét összekeverjük a liszttel, hogy szép sűrűn folyó masszát kapjunk. A másik felét hozzáöntjük a gombás húshoz, majd a lisztes tejszínt is – folyamatos keverés közben -, hozzá adagoljuk.
Egyet hagyjuk rottyanni, és kész. Sült krumplival és salátával tálaljuk.