Hozzávalók
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék, de elkészíthető Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverékkel is
- 70 g Szafi Reform poreritrit – 14-15 g Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítővel helyettesíthető vagy Szafi Free ötszörös édesítőszerrel
- 0,5 g Szafi Reform himalája só
- 10 g frissen reszelt bio citromhéj
- 10 g almaecet
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform por eritrit, vagy helyettesíthető: 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítővel, vagy Szafi Free ötszörös édesítőszerrel
- 60 g víz – negyedannyi esetén 65 g vízzel helyettesíthető
Kenéshez:
- 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
A végén a fújáshoz:
- kb. 1 gramm olaj
Elkészítés
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ezalatt készítsük el a krémet. Fontos megjegyzés: A tészta a kezdetekben folyékony , de ne ijedjünk meg, így a jó, egy grammal sem kell hozzá több liszt!
A pihentetés után gyúrható lesz! Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel, és további 2 percig süssük.
Negyedannyi változat esetén 180 fokon 22 perc.